491 204 304
Menu

Správná opora prsou během sportu


Datum: 18.1.2018

Pomůžeme Vám vybrat podprsenku, která bude přesně odpovídat Vašim potřebám.
Výběr vhodné podprsenky závisí hlavně na aktivitě, které se věnujete, protože různé sporty vyvolávají různé pohyby prsou. Je tak potřeba najít takovou podprsenku (top), která přesně odpovídá Vaší činnosti. Ty bývají většinou rozdělené podle stupně opory (support = opora), kterou poskytují.


Light support - jsou sportovní podprsenky, které poskytují lehkou oporu poprsí proti nežádoucímu pohybu. Podprsenky s tímto stupněm opory jsou vhodné pro sporty jako například rychlá chůze, golf, jóga, tai-chi, běžné posilování a pilates. Podprsenky mohou být bezešvé i speciálních střihů s tvarovanými švy a košíčky.





Mid support - sportovní podprsenky s tímto stupněm opory můžete bez obav nosit i při sportech, které jsou náročnější na pohyb, jako například cyklistika, in-line brusle, jogging, lyžování, spinning, atd. Podprsenka samozřejmě zábrání něžádoucím deformacím ňader.





High support - sportovní podprsenky využijete například při aerobicu, zumbě, tenisu, squashi, běhu, basketbalu, jumpingu, volejbalu atd. Podprsenky s tímto stupněm opory eliminují pohyb prsou až o 70 % a odlehčují tak prsní tkáni. Tyto sportovní podprsenky jsou skutečně velmi kvalitní a plní všechny nároky, které jen můžete na sportovní podprsenku mít.





Dalším faktorem pro výběr sportovní podprsenky je také Vaše velikost prsou. U větších velikostí doporučujeme zvolit vyšší stupeň opory, jelikož plnější prsa samozřejmě potřebují větší míru oporu
Jaký funkční materiál je správný?

Vybírejte podprsenky z prodyšné látky, která reguluje pot a nebrání větrání. U vyšší fyzické aktivity by měla být ramínka široká (případně podložená), aby se Vám nezařezávala do kůže a ideálně vzadu překřížená. To zajistí ještě větší podporu poprsí.

Nabídku sportovních podprsenek naleznete zde.